Noen tanker og opplevelser fra Årssamlingen til Sjamanistisk forbund 2017

Først vil jeg begynne med å rose arrangørene av denne årssamlingen, og spesielt Morten og Louise som virkelig har stått på for å skape en magisk helg for oss alle. Jeg har vært med på alle årssamlingene til SF, og selv vært med på å arrangere en av de. Årets samling var den beste hittil, synes jeg. Jeg storkoste meg fra start til slutt!

Samlingen fant sted på vakre Gaia Gården rett ved Charlottenberg i Sverige. Stedet eies av Patrik og Ingvild, som gjorde det de kunne for at vi skulle føle oss velkomne denne helgen. Vi som bodde der var fordelt i rom, sovesaler, campingbiler, telt og lavvoer. Noen sørget for mat selv, men vi kunne få kjøpt frokost, lunsj og middag på stedet. Maten som ble solgt der var veldig god!

Jeg likte at stedet i seg selv ikke var så stort, slik at vi var tett på hverandre hele helgen. Det skapte ro på plassen, og det var lett å få med seg hva som skjedde hvor. Og jeg likte veldig godt at det bare var deltakere på samlingen som var på gården. Det skapte trygghet og samhold. For mange er det dessverre fortsatt vanskelig og skummelt å vise frem denne siden av seg selv, og da er det trygt å vite at de du er sammen med er likesinnede.

Dette året hadde vi et tema for samlingen som handlet om å ta vare på miljøet og de ressursene vi har, og da spesielt vannet. Og temaet var ikke noe vi bare skulle snakke om, men noe vi skulle praktisere i løpet av helgen. Dette kunne vi se ved at alle ble bedt om å ta med seg kopper, tallerken og bestikk selv (ikke engangs). Det var laget vaskestasjon hvor vi alle vasket opp etter oss i baljer med såpevann og rent vann, det var dusjer på stedet men vi ble bedt om å ikke bruke de siden vi kun skulle være der en helg, det var laget «doer» ute i skogen for både gutter og jenter og det var en byttestasjon for klær der.  Ved å gjøre dette ble det en annen type bevissthet rundt temaet enn ved at vi bare snakket om det. Og jeg kjente at jeg personlig hadde godt av dette, da det for eksempel utfordret noen av mine tanker om oppvask og hygiene. Vi ble faktisk ikke syke av å vaske opp i en balje med vann med matrester og grums i, eller fordi vi ikke fikk skylt oppvasken i rennende rent vann.

Fredagen startet med en vakker og kraftfull åpningsseremoni hvor flere sjamanistiske tradisjoner var inkludert. Det var innslag fra bl.a druider fra England og Belgia, sjamaner fra Nepal/Bhutan og samiske noider. Jeg synes det var spennende og lærerikt å se de ulike tradisjonene i praksis. Mye av det vi gjør er likt, samtidig som vi alle kan lære noe av hverandre. Vi utveksler den kunnskapen vi sitter på. Og jeg tenker at slike samlinger og seremonier er med på å skape bånd og relasjoner på tvers av land og tradisjoner. Noe jeg tror er viktig hvis vi skal klare å bevare den sjamanistiske tradisjonen og kunnskapen i fremtiden.

I løpet av helgen kunne man delta på mange ulike seremonier som chaga seremoni, Tre for verdensfred seremoni, Åndebåten som er en kraftfull healing seremoni, flere sommersolverv seremonier fra de ulike tradisjonene, Himalaya healing seremoni m.m. Det ble også holdt et par foredrag, det var åpen scene for de som spontant ønsket å bidra med noe på den kunstneriske og kreative siden, og det var konserter og dans på gresset inn i skumringstimene. Jeg vil tro alle fant noe de syntes var interessant å delta på.

Jeg personlig sitter igjen med to opplevelser som var viktig for meg. Det ene var at jeg var så heldig å få være observatør på Åndebåt seremonien, og det andre var å få delta på samisk sommersolverv seremoni. Det ga meg nye erfaringer og kunnskap som jeg tar med meg videre i min egen sjamanistiske praksis. Så spesielt takk til Inger-Lise, Robert og Kyrre for at dere deler av kunnskapen deres.

Jeg ble forresten også veldig fascinert av druidene fra England. De hadde en leken og poetisk tilnærming til seremoniene, og jeg kjenner at dette inspirerte meg. Vi i Norge er ofte litt tilknepte og alvorlige når vi holder seremonier i grupper. Jeg begynte å tenke over hvorfor det er slik…..min erfaring er jo at de fra åndeverdenen selv ofte er veldig lekene og humoristiske.  Så dette tygger jeg videre på i tiden etter samlingen.

Det ble også holdt årsmøte for Sjamanistisk forbund denne helgen. Her ble det valgt nytt hovedstyre, diskutert viktige temaer for veien videre for SF og våre medlemmer, samt at vi fikk gjort litt stas på noen som har gjort en ekstra innsats for SF de årene forbundet har eksistert.

Natt til søndag var jeg og min teltsamboer svette og klissete etter dans og jevnlig bruk av myggolje (myggen og knotten er for øvrig det eneste jeg har å utsette på stedet). Så vi tok oss et deilig og forfriskende nattbad i en av innsjøene som lå i nærheten av Gaia Gården. Dette var en fin naturopplevelse, og igjen skapte det noen tanker rundt VANNET.

Jeg ble kjent med flere nye herlige mennesker denne helgen, samtidig som det var fint å treffe gamle kjente fra hele landet igjen. Det er godt å møtes slik, og ha tid til de gode samtalene hvor vi kan dele erfaringer og kunnskap. Og ikke minst er det rom for mye latter og moro under en slik samling. Vi er mange ulike mennesker som møtes og bor sammen under en slik helg, og det er så godt å se at alle viser respekt og romslighet ovenfor hverandre. Jeg så også at de som kom på samling for første gang – de som ikke kjenner noen eller ikke så mange – ble tatt godt vare på og inkludert. Det gjør meg ekstra glad da jeg ønsker for SF at vi skal være åpne og inkluderende, og ikke danne klikker og være eksluderende.

Og det vakre som skjer etter en slik helg er at vi alle tar med oss de gode energiene som skapes, opplevelsene, samholdet og kjærligheten, og så deler vi den med resten av verden og de vi møter på vår vei videre. Det skjer noe med oss under en slik helg, som vi viderefører til andre. Så det som skjer på en slik samling er «større» enn det vi opplever der og da. Og det er det vakkert å få lov til å være en del av.

Når søndagen kom hadde jeg ikke lyst å pakke sammen teltet og reise hjem igjen. Jeg hadde lyst på enda en kveld med musikk og dans, jeg ønsket tid til å snakke med alle de jeg ikke hadde rukket å snakke med, jeg hadde lyst å erfare og lære enda mer, jeg ville le mer og klemme mer. Jeg kunne gjerne vært der en uke til.

Takk til hver og en av dere som jeg møtte denne helgen <3 Jeg gleder meg allerede til neste års samling.

Hold ilden levende <3

Mer om
No items found.
Hovedmedlemsskap i Sjamanistisk Forbund er gratis