Naturens spisskammer har åpnet

På mange steder i Norge er våren kommet og det betyr at naturens spisskammer har åpnet. I Norge er naturens spiselige planter nå og i tiden fremover på sitt beste. Næringsrikt og godt. Her er ett knippe av dem som du kan finne selv.

Vill løk og strandløk

Er en velsmakende løk som kan bruks akkurat som løk og hvitløk. På våren kan stengelen brukes som gressløk og senere på året kan også løkknollen høstes. Den trives gjerne i høyt gress. Se etter de hvitlilla blomstene på en høy stengel. Har en spennende pikant smak og passer like godt rå som stekt.

Strutseving

Blir ofte kalt naturens asparges og brukes på samme måte. Den høstes når bladene er 5-15 cm lange, før de er rullet helt ut. Den har en mild og nøtteaktig smak og kan spises rå, lett stekt eller lett kokt. Serveres med smør og salt. en av våre største bregner.

Brennesle

Er en plante som de fleste kjenner og kanskje har hatt sviende møter med. Dette er en av de mest næringsrike og sunne plantene naturens spisskammer har å by på. Den er best om du høster den (med hansker) når den er ca 15 cm høy. ett par minutter i kokende vann gjør at den ikke brenner lenger. Neslesuppe er godt og nærende, men den kan godt brukes i salater og gryter. Om du tørker den kan den godt brukes i urtesalt. Tørket gjør den seg også godt i urtete. Det finnes mange oppskrifter med brennesle.

Strandkarse

Er en liten hissigpropp og smaker kraftig av pepperrot eller wasabi. De litt sagtannaktige bladene kan være litt vanskelige å finne, men smaken er ikke til å ta feil av. Piff opp supper,potetmos eller lag en strandkarsemajones.

Gjøksyre

Også kalt skogsyre er en frisk og syrlig plante som passer til salater, som snacks eller som oppfrisker til søte desserter og bær. I salater gjør den seg veldig godt med både olivenolje og parmesan. Frisker opp fisk, poteter og supper. Den kan også brukes i pesto. Kan også lages saft av.

Mer om
No items found.
Hovedmedlemsskap i Sjamanistisk Forbund er gratis