Innkalling av de syv retninger (Seneca Elder, bestemor Twylah Nitsch)

(Oversatt til norsk av Sjamanistisk Forbund)

Denne bønnen er egnet til å åpne det hellige rom eller ett medisinhjul

MERK: Når du åpner en sirkel eller et medisinhjul er det viktig å kalle inn de syv retninger. Dette gjør at du kan benytte seg av kraften i hjulet for en ærbødig og fokusert kommunikasjon med Åndene. Retningene vil alltid svare deg når du kaller på dem, noe som kan føles som energi som strømmer inn i hånden, armen eller ned gjennom kronechakraet. Folk rapporterer ofte om følelsen av «frysninger» og «gåsehud». Noen ganger er det bare en visshet om at Ånden, dine forfedre, dyr og guider nå er rundt deg.

Som forberedelse må du ta litt maismel eller tobakk (Urter. Red. Anm.) og gå ut så snart du kan, ved eller like etter soloppgang (Evt ved seremonistart Red.Anm.). Du bruker høyre hånd når du gir offer i disse seremoniene.

Begynn vendt mot øst og hold litt maismel/tobakk/urter i din utstrakte høyre hånd og si:

«Til Øst:. Til den nye dagen, til det innvendige lyset / til lyset ute Til kongeørnen Til den opplyste. Øst, Morgenrødens port, takk for din vind, for livets oppvåkning. Må mine øyne se mot himmelen å se fuglenes frihet. Må mine tanker være bevisst gavene i hvert øyeblikk.

Til Øst: Jeg kaller på din kraft og ånd, kom inn.

Slipp litt av ditt offer på bakken. Vent deretter til du får svar.

Snu deg mot Sør og si:

… «Til Sør:  For tillit og uskyld. Til den lille musen. Til hjorten og den gode veien hjem. South, hellig ild og kreativitet, jeg søker din livskraft i god forening. Takk for kunnskapen om alle relasjoner, for musikk, dans, kunst, og de tingene som bærer glede og fellesskap. Jeg ber om at mitt liv kan utfolde seg i harmoni med min slekt i alle verdener.

Til Sør: Jeg kaller på din kraft og ånd, kom inn. »

Slipp litt av ditt offer på bakken. Vent deretter til du får svar.

Vend deg mot Vest og si:

«Til Vest: Til mine indre mørke vann. Til svartbjørnen, brunbjørnen og til ravnen. Til den hellige vei. Vest, kraften til stedene mellom verdenene. Jeg henvender meg til deg for å finne vei, i Det ukjente. Og det kjente. Takk for lynet og det rensende regnet, for de tingene som lærer meg medfølelse og nærer min forståelse. Takk panter, for kraften i ensomhet og den stille jakt på sannheten.

Til Vest: Jeg kaller på din kraft og ånd, kom inn

Slipp litt av ditt offer på bakken. Vent deretter til du får svar.

Vend deg mot Nord og si:

«Mot nord:… Forfedrenes hjem og de som har gått til visdom sted. Til den hvite bøffelen, snøleoparden, elg og bever. Nord, til de hellige fjell, jeg vender meg til deg i bønn om visdom. IPå stedet uten skygge søker jeg livets perspektiv og den rette vei .Takk for husrom og mat. Jeg ber om å få leve på Moder Jord i bevissthet og takknemlighet. Måtte jeg ha respekt for alle mine slektninger i alle verdener.

Mot Nord: Jeg kaller på din kraft og ånd, kom inn »

Slipp litt av ditt offer på bakken. Vent deretter til du får svar.

Sett deg ned på kne og legg hendene på Moder Jord, legg litt av ditt offer i en sirkel å si:

«Til Moder Jord, du som omfavner alt levende med din omsorg, gaver, livskraft og fred. Hør min bønn for de på to ben og de på fire, for de som flyr, kryper, svømmer, går og løper, for alle dine barn. »

Vend deg mot øst igjen og hev armen mot himmelen Se for deg at du står i sentrum av en sirkel og beveg hånden i en sirkel (medsols og start i øst) tre ganger mens du strør maismel (offer) rund deg.

Si: Far Himmel, du som omgir alt levende med en sirkel av lys, varme, klarhet og visjoner. Hør min bønn og gi meg mot til å vise mitt indre lys, mitt sanne selv til verden. Gi meg ydmykhet og selvtillit nok til å også hjelpe andre å skinne.

Snu deg mot midten av sirkelen(hvis du er i en gruppe, eller i et medisin hjul)Hold begge hendene over hjertet ditt, mens sier:

«Til det sted i mitt indre meg, der 6 retninger møtes. Måtte jeg leve fra denne dag i dette senteret av helhet og balanse.

Avslutt med disse ordene:

«Takk for denne dagen. Takk for denne muligheten til å tjene.»

Hvis du er alene, eller om gruppen vil fortsette med stille individuell bønn, kan du holde maismel/offer til ditt hjerte og si din skaper:

«Skaper, hør meg. Jeg taler til deg.»

Deretter sier du det du har på hjertet.

Når du er ferdig, blåser du din bønn inn i maismelet/offeret og legger det forsiktig på bakken, eller du kan la vindfolket ta det med.

Mer om
No items found.
Hovedmedlemsskap i Sjamanistisk Forbund er gratis