Velkommen til Bærmåne i Tromsø

Velkommen til den første fullmånesamlingen etter sommeren i regi av Sjamanistisk Forbund Troms. Alle er velkommen til å delta og arrangementet er gratis. Vi feirer bærmåne, ved lavvoen i Tromsdalen. Denne seremonien er for healing og styrking av immunforsvar. Ta med deg kopp til bærdrikken og gjerne litt av sesongens bær.

August er høysommer/sensommer, og innledningen av innhøsting av gavene fra Moder Jord.
Dette er den beste tiden å fiske etter ørret, eller annen fisk. Og overalt bugner det av modne bær av mange slag. Og det vi kan finne i naturen på denne tiden, har tradisjonelt vært det som har bidratt til å holde liv i oss gjennom en lang og kald vinter.

-Ville bær har alltid spilt en rolle, både som mat og medisin. Enten ble de spist ferske, eller de ble tørket og brukt i te. De kunne også blandes i mat som smakstilsetninger.
Bringebær, blåbær, molte, villkirsebær, tyttebær, krekling, bjørnebær, rognebær, svarthyll, tranebær, markjordbær, einerbær, svartsurbær og nyper. Alle disse finner vi i norsk natur. Felles for dem alle er at de er fullpakket med næringsstoffer, antioksidanter og smak. Bær hører med i et variert og sunt kosthold.

Vi møtes ved laavoen. Ta med deg litt bær til seremonien og ellers noe å spise/drikke som kan deles. Velkommen til en seremoni for healing og styrke. Alle seremonier i Sjamanistisk forbunds regi er rusfri. arrangementet passer også for barn.

Hovedmedlemsskap i Sjamanistisk Forbund er gratis