Innføring i Sjamanisme på Sandnes Fjordcamping Storslett

Endelig har vi anledning til å kunne kjøre vårt lenge etterspurte kurs. Maks 15 deltagere.

Vi er så heldige at vi har fått en virkelig erfaren kursholder, Knut Fuglesteg.

Knut Fuglesteg har med seg livslang kunnskap om naturen og fikk tidlig i sitt liv en innvielse og overlevering av tradisjonell sjamanistisk kunnskap. Som reingjeter og fjellguide har han levd i tett kontakt med naturen og det som bor der. Han er forstander i Sjamanistisk Forbund og sitter også i hovedstyret.

Bli med inn i sjamanens verden og lær å finne kraften som kan hjelpe deg selv og andre til et mer harmonisk liv.

Formålet med kurset er å sikre deltagerne en grundig innføring i og forståelse for sjamanistiske tradisjoner og teknikker. Kurset passer for deg som ønsker å sette deg inn i sjamanisme og skape et grunnlag for videre egenutvikling. Kurset er basert på den samlede erfaringen til våre forstandere som både har praktisert og undervist i sjamanisme i mange tiår. Etter kurset vil du en forståelse for sjamanistisk praksis som vil danne grunnlag for at du kan utforske sjamanismen både som verdensarv eller som en del av en spesifikk tradisjon. Du vil være i stand til å kontakte dine hjelpere og hente kunnskap fra åndeverdenen.

Her vil du lære om:
-hva er sjamanisme
-verdenene
-retningene
-hjelpere
-kraftdyr
og mye mer.
Hva må du ta med deg:
-Tromme, rasle om du har
-Tegneark, A4 eller A3
-Fargeblyanter eller fettstifter
-Noe å sitte på, teppe, skjerf til å ha over øynene

Dato: 26/8-28/8 2022, fredag kl 17.00 - 22.00 og lørdag / søndag kl 10.00 - 18.00
Sted: Sandnes fjordcamping Straumfjord Øst 406 Storslett.
Vert: Aase Sandnes
Kursholder: Knut Fuglesteg og Gunn-Evy Håkaby
Pris pr. pers, medlemmer: 1500,-
Pris pr. pers. for ikke-medlemmer: 2000,-
Depositum på 500,- betales inn til
Sjamanistisk Forbund
Cultura Bank
Kontonr: 1254.05.78050
Påmelding med betaling av depositum/kurspris innen 1. August på mail: sjamanforbundet@gmail.com

Overnatting 250,- per person per døgn i felles hytter ( tillegg for sengetøy 150,-)
1500,- per person i 3-4 sengshytte (Over to helger dersom du deltar på trommebyggerkurset i tillegg).
Teltplass/caravan/campingvogn 200,- natt. 50,- med strøm. 50,- pers. Sterkt nedsatte priser.
Fellesmåltider 50-150 per måltid. Overnatting bestilles direkte til Vivi-Ann Sandnes på 905 08 660


Følger du spesielle dietter, må du ha med egen mat.
Hjertelig velkommen til en magisk helg!

Tilbakemelding fra tidligere kursdeltaker

Grunnkurs i sjamanisme, Tromsø 22.- 24. april 2022.

Gjennom denne helgen fikk vi en grunnleggende innføring i sjamanisme. Vi gikk gjennom ulike temaer, lærte om bruk av tromme og trommereise, delte erfaringer og lærte en hel del om oss selv. En student (fotojournalist) deltok også, og dokumenterte store deler av kurset. Fredag ettermiddag ble vi ønsket velkommen av kurslederne Knut Fuglesteg og Gro Hilseth Adriansdatter. Etter litt info om helgen gjennomførte Gro en renselse med salvie, og så var kurset i gang! Gjennom helga ble det gjennomført flere fellestromminger. Allerede under første tromming merket jeg at energiene strømmet gjennom oss, og mellom oss. Jeg opplevde at vi alle gikk fra å være 17 ulike individer til å bli en enhet, et fellesskap. Det føltes trygt å dele egne opplevelser. Alle erfaringer var velkomne, enten det var store opplevelser, sterke følelser eller bare en enkel fornemmelse av ro. Alt var like mye verdt.

Knut og Gro ledet flere trommereiser. Vi besøkte underverdenen, hvor vi skulle finne og gjøre oss kjent med våre kraftdyr. Vi reiste til mellomverdenen, og vi reiste til den øvre verdenen hvor vi skulle se etter hjelperne våre. Noen erfarte mye, andre ikke fullt så mye. Flere hadde kjennskap til sine kraftdyr og hjelpere fra før, mens noen av oss var i ukjent farvann. Jeg tror uansett bakgrunn at alle hadde mange gode opplevelser gjennom disse trommereisene, og det var spennende og givende å lytte til hverandres erfaringer.

Det var også en del teori om sjamanisme, trommereiser, kraftdyr, retninger og hjelpere. Vi lærte litt om hvordan man åpner og lukker et rom for tromming. Gro fortalte en del om runer og runenes kraft, og hennes erfaringer rundt dette. Knut pratet litt om samisk sjamanisme, og sin bakgrunn.

Vi hadde parøvelse, hvor den ene skulle gå ut å fokusere på et objekt, mens den andre satt inne og prøvde å fornemme hva objektet var, mens Gro trommet. Etterpå byttet vi roller. En annen øvelse var å delta på trommereise med rosmarin i munnen. Da koblet man på flere sanser, som ga reisen flere dimensjoner.

Etter hver øvelse skulle vi først notere ned erfaringene i en bok. Fint å notere ned det man opplevde mens det var ferskt. Så ble det sendt rundt en ”snakke- stikke”. Den som holdt i stikka fikk snakke, og de andre holdt munn og lyttet. Da fortalte vi det vi ønsket å dele av erfaringer, fornemmelser, tanker og følelser. Jeg var imponert over hvor mye alle sammen delte! Det gjorde kurset enda mer givende.

Vi hadde felles måltider alle tre dagene, hvor noen hjalp til med tilberedningen. Under måltidene og pausene gikk praten fritt, og stemninga var god.

Dette var en helg fylt av mange opplevelser, hjertevarme, visdom, gode energier og fine møter mellom mennesker. Alle bidro på hver sin måte, noe som ga kurset mening på et dypere nivå. Jeg kan varmt anbefale dette kurset, enten du er nybegynner som meg eller har lang erfaring innen sjamanisme. Det er rom for alle.

Takk, takk, takk!

Marte Lillebye

Hovedmedlemsskap i Sjamanistisk Forbund er gratis