Áigejorgihan beaivii/ Samisk vintersolverv (Avlyst grunnet smittevernsanbefalinger)

Vi beklager å måtte avlyse dette arrangementet med tanke på smittevernsanbefalingene

Vi har gleden av å invitere deg til feiring av samisk solsnuseremoni ved solsnu/vintersolverv i regi av Sjamanistisk forbund i Tromsø. Alle er velkommen. Grunnet corona pandemien og med tanke på beregning av mat er det påmelding. NB Grunnet nye corona regler fra idag av. Det er plass til MAX 10 Deltakere. For å sikre plass må du sende en mail til sjamanforbundet@gmail.com med navn og telefonnummer . Dørene stenges kl 18:30 da seremonien starter, så vær presis.

I samisk tradisjon samles de i laavoen rundt bålet for denne feiringen. All veden er gjort klar på forhånd av hensyn til månegudinnen. Man spiser kokt reinkjøtt. Buljong og kaffe hører med og man ofrer også til Sarahkka. Man deler gode historier, spesielt det som har gått bra i året som gikk. Det er også tid for å vise sin takknemlighet.

SF inviterer til samisk solsnuseremoni i Árdna, Universitetet i Tromsø sitt samiske kulturhus. Seremonien holdes på norsk.

Fint om du pynter deg til seremonien og gjerne i gákti . Vi ordner med buljong og kaffe. Finn ut en ting som har gått bra for deg i året som gikk og som du kan dele, likeså noe du er takknemlig for. Ta med tromme, rasle eller lignende til fellestromming.

Vi må ta hensyn til og høyde for gjeldende smittevernregler på det tidspunkt for Tromsø kommune.

Vi minner om generelle anbefalinger:

✅

Husk grundig håndvask

✅

Sprit hendene

✅

Bruk munnbind når du ikke kan holde avstand

✅

Vi mingler ikke og tar hensyn for å opprettholde avstand

✅

Kom kun om du er frisk

Hovedmedlemsskap i Sjamanistisk Forbund er gratis